2012. március 13., kedd

Márciusi ajánló

még mindig harcolok a határidőkkel, de javítani akarok!!! :)


„Akkor Péter odament hozzá, és ezt kérdezte tőle: Uram, hányszor vétkezhet ellenem az én atyámfia úgy, hogy én megbocsássak neki? Még hétszer is? Jézus így válaszolt: Nem azt mondom neked, hogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is.”
Nem létezik olyan igazi, közeli kapcsolat, ahol ne lenne szükség a bocsánatkérésre, megbocsátásra. Ahol ezek jól működnek, az egy erős kapcsolat lehet. Szívünk gonoszsága miatt bűnöket, hibákat követünk el. Ezek a bűnök, tévedések kapcsolatainkban törést okoznak. Így vagyunk az Istennel való kapcsolatunkban is. Ő gondoskodott arról, hogy ez a kapcsolat helyreállhasson. Jézus Krisztus kibékíthet téged is a Teremtőddel. Ezt a békülést lehet halogatni, de ha lejár a földi életed, akkor már késő rendezni. Ragadd meg a mát!
Emberi kapcsolatainkba is kerül gubanc. Bűn, hiba, tévedés, félreértés: mind-mind fájdalmat okozhat embertársainknak. Hogy állsz hozzá ezekhez a dolgokhoz? Gyakorlod a megalázkodást, bocsánatkérést? Ez nem egy olyan képesség, amiből egyszer levizsgázunk, és elkönyveljük, hogy megy ez nekünk, tudjuk mi már. Az igazi bocsánatkérést mindig harc előzi meg. Le kell győznöm saját magam, a büszkeségem. Elismerni tévedésem. Bánni azt. Kifejezni szóban a másik felé. Várni a bocsánatot. A Szentlélek segítségedre van ebben!
Van akinek a megbocsátás nehezen megy. Viszont itt is a büszkeségről kell lemondani! Ki vagyok én, hogy tartogassak valamit is a másik ellen? Amikor elöntenek az érzelmek, a harag, a sértődés, akkor érdemes ilyen végletekben gondolkodni! Félre a   részletekkel, az árnyalatokkal! Meg kell bocsátani, az ige utasít erre (Ef 4,32). Mindez döntés kérdése. A meglévő sebeinket pedig hagyjuk, hogy az ÚR gyógyítsa be (1Móz 15,26b)! Mi erre úgyis képtelenek vagyunk.
Ebben a lapszámban bővebben is olvashattok a megbocsátásról. Szerelem, jegyesség, házasság is szóba kerülnek. Legyen áldás az olvasókon!
Kelemen Napsugár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése