2012. április 8., vasárnap

Áprilisi ajánló

Barátságok, emberi kapcsolataink néha „csak úgy” adódnak. De meddig tartanak?
Tinédzser koromban egy-egy táborozás, missziós hét végén az e-mailcím- és telefonszám-csere után, amikor már tényleg el kellett válni a barátoktól, és enyhe szomorúság vett rajtam erőt, valaki ezzel az igazsággal vigasztalt: vannak olyan kapcsolatok, melyeket csak egy időre kapunk. El kell fogadni, hogy nem lehet ugyanazt ugyanúgy fenntartani, mint az adott időszakban. Hálát kell adni a szépért, a jóért, de el kell engedni. Nem volt ezt könnyű megérteni. Azonban minél többször történt meg, annál hamarabb eszembe jutott ez az igazság.
De mi van azokkal a kapcsolatainkkal, amelyeket Isten hosszabb időre, vagy talán egy életre adott? Vannak olyan emberek, akiket Isten rád és rám bízott. Felelősek vagyunk értük.
A hűség manapság legtöbbször nem erény. „Ha nem tetszik, ha nem megy jól, akkor válts!” – tanácsolják. Isten viszont nagyra tartja a hűséget. Ha Ő nem volna hűséges ígéreteihez, akkor nekünk már régen végünk volna.
A hűség a Lélek gyümölcse. Fontos azonban, hogy csak azokhoz az elvekhez, azokhoz a szokásokhoz, azokhoz a dolgokhoz légy hűséges, amelyek Isten iránti hűségedet nem akadályozzák.
Ebben a lapszámban olvashatunk arról, hogy valaki egyedülállósága idején hűséges volt Istenhez, majd Isten megáldotta házastárssal. Másvalaki azt mondja el, hogyan értette meg, hogy élete nagy döntését időben kell rendeznie, mert a holnap nem biztos. A Jegyeseknek c. írás második részét is megtaláljátok a 8. oldalon.
Ebben a hónapban ünnepeljük egyik legfontosabb ünnepünket, a húsvétot.
„Ha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy vele együtt élni is fogunk.” (Róm 6,8)
Mindenkinek áldott feltámadási ünnepet  kívánunk!
Kelemen Napsugár

1 megjegyzés:

  1. Mivel az áprilisi számban nem találtam információt róla, meg szeretném kérdezni, hogy lesz-e idén egyetem-orientációs hétvége Vásárhelyen?

    VálaszTörlés