2009. szeptember 24., csütörtök

Az októberi Mustármag ajánlója

www.freedigitalphotos.net

Az ősz az elmúlással összekapcsolódik. Nagynéném halála elgondolkodtatott: nem mi döntjük el, hogy meddig éljünk! Olyan sokszor tervezünk és megvalósítunk ötleteket. Valamennyi szabadságunk van erre, és így annyira belejövünk, hogy már-már elhisszük, hogy mindent uralhatunk. Fiatalként örülünk a kalandnak is, a „majd kialakul” gondolata gyakran csábító. Azonban nem uralhatunk mindent. Ha arra gondolok, hogy apró kicsi állatok is felboríthatják a napi progamot, rájövök, hogy szánalmasan sokat gondoltam magamról. A nyári utazásunk alatt ugyanis egy éjjel csatát vívtunk a szúnyogokkal. Nem hagytak aludni, így végül a legtöbb munkával járó megoldás vált kényelmessé. Ezzel természetesen az alvásidőnkből vesztettünk. Ki gondolta volna, hogy majd így (ki)alakul!

Nem sokkal a haláleset után az egyik kedves barátnőm mondott örömhírt: új jövevényt várnak a családjukba. Az ősz sokaknak közületek nem az elmúlás, hanem az új lehetőségek, a kezdetek időszaka. Új tanév, egyetemi tanulmányok. Kezdődik a rutin. Kevesebb spontaneitás fér majd az időtökbe. Azonban van mivel útnak indulni! A következő oldalak tele vannak fiatalok értékes megtapasztalásaival, kincseivel, amiből mindannyian nyerhetünk! Az is kitűnik belőlük, hogy a kapcsolatok témája meghatározó az életetekben: csak ebben a lapszámban 19-szer fordul elő! :) Egy-egy táborozás alatt közel jött hozzátok Isten. Engedjétek közel magatokhoz ebben az új tanévben is!

Vannak olyanok közületek, akik az elmúlt hónapokban hoztak sorsfordító döntést Krisztus mellett. Osszátok meg velünk életetek legfontosabb eseményét! Veletek fogunk örülni...

[Kelemen] Napsugár


(Már kijött a nyomdából, holnap postázzuk...)

1 megjegyzés: