2012. november 13., kedd

November - változások


Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek” (Jak 1,12).
Nemrég hallottam egy fiatalról, aki a Sátán hazugságának nevezte azt a tényt, hogy Isten a betegségek által is taníthat minket. Veszélyes talajra kerülünk, ha általánosításokba kezdünk, és magunk akarjuk megítélni, hogy miért betegek, miért szenvednek az emberek. A Bibliában találunk példát isteni gyógyításokra, de olyan helyzetekre is, amikor Isten nem vette el a szenvedést, a betegséget (ld. Pál apostol), vagy nem az ember bűnének, hitetlenségének közvetlen következménye volt a szenvedés (Jób). Vigyázzunk az olyan tanításokkal, amelyek észrevétlenül ránk, a hitünkre, arra fektetik a nagyobb hangsúlyt, hogy mit tehetünk mi a saját érdekünkben!
Rendhagyó módon egy hosszabb cikket is találtok majd, amely számomra sokat jelentett, és úgy gondolom, sok mindent helyretesz a fejünkben a hívő ember szenvedéseivel kapcsolatosan.
A Mustármag ilyen formájának utolsó előtti lapszámát tartjátok kezetekben. Különböző okok miatt a vezetőség úgy döntött, hogy más, új formában szeretné látni az ifjúsági lapot. Átmeneti időszak következik, amely alatt hiszem, hogy Isten megmutatja akaratát a lappal kapcsolatban.
December elején EMaBISz választások lesznek, így az új vezetők fognak dönteni ebben a kérdésben is végérvényesen. A következő lapszámmal véget ér az én szerkesztői munkám is. Hálás vagyok Istennek a sok áldásért, amit rajtatok keresztül, a Mustármag szerkesztése által kaphattam az elmúlt három és fél év alatt. Isten gondot viselt, vezetett, témákat adott, indította a szíveteket az írásra, a bizonyságtevésre. Sokat épültem a megjelent cikkek által. Remélem, hogy ez veletek is így történt, és hiszem, hogy ez az elkövetkezendőkben is így lesz, más, megújult formában!

1 megjegyzés:

  1. Halas vagyok az Urnak a munkadert.jol szerkesztetted a lapot.meg nagymamam is szivesen olvasta.minden generacio talalt benne tartalmas,hasznos olvasnivalot.kivanok sok aldast tovabbi eletedre.

    VálaszTörlés