2010. november 16., kedd

November


„De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” Máté 6,33

Felgyorsult világunkban sokszor rajtakaphatjuk magunkat, hogy mások irányítják az életünket. Az iskola, az osztálytársak, a barátok, a programok, az események, a mindennapi élet szükséges dolgai. És mi sodródunk ahelyett, hogy céltudatosan előre tartanánk. Jézus Krisztus parancsa azonban világos: legyen az Ő országa, az Ő akarata az első az életünkben.

Az elsőbbség kérdése akkor kerül előtérbe, ha választási lehetőségünk van. De ha eldöntünk valamit, utána felelősek is vagyunk választásainkért.

Egyik legkiemelkedőbb akadálya annak, hogy Isten akaratát teljesítsük, a tervezés hiánya. Az események történnek körülöttünk, családunkkal, és mi sodródunk velük. Legtöbbünknek egy héten legalább 20 megtervezetlen óránk is van, amiről döntenünk kell, hogy mivel töltsük ki. Szánjunk időt arra, hogy tervezzük meg ezeket az órákat! Ha leírjuk, hogy mi az, amit jó lenne megtenni, mi az, amit meg kell tenni, és mi az, amit meg akarunk tenni, akkor valószínű, hogy egyértelmű válaszokhoz is jutunk egyes kérdésekben. Isten Lelke iránti érzékenységgel érékeljük ki a listánkat és legyen odaszánt életünk, ami a fontossági sorrenden is meglátszik! Kívánom, hogy Isten majd ne haszontalan szolgaként nézzen ránk az utolsó napon, hanem jó és hűséges szolgát lásson bennünk, akik az időnkkel is hűségesen bántunk!

Ebben a lapszámban két ifjúság mutatkozik be: a bihari és a paptamási. Ugyanakkor ez a lap sok információt tartalmaz különböző eseményekről, tennivalókról. Az az imádságom, hogy mindezek mögött meglássátok a lényeget, mert végül is mindegyik rendezvénynek, feladatnak ugyanaz a célja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése