2012. június 8., péntek

Június


„Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon.” (1Kor 4,2)
Most a szolgálatban való hűség kerül a középpontba. Nem elég a szolgálatnak nekifogni, az elején nagy tűzzel és lelkesedéssel végezni. Mi van, ha nem jönnek a látható eredmények? Egyáltalán, miben mérjük mi a szolgálat eredményességét?
Isten országában dolgozni sokszor teljesen más paramétereket jelent, mint amiket itt a földi életben ismerünk.
A Kolossé 2,7 tanfolyam 3. füzetében olvastam: „A szolgálat a tanítványság egyik legfőbb próbaköve. Mindenki szívesen veszi, ha kiszolgálják, de csak kevesen fáradoznak azon, hogy másoknak szolgáljanak. Semmi kifogásunk az ellen, ha szolgának neveznek minket, de erőteljesen kifogásoljuk, ha úgy kezelnek, mint szolgát. Az érett keresztyén arról ismerhető fel, amit másokért tesz anélkül, hogy bármilyen ellenszolgáltatást várna érte.
A hívő ember Krisztusban szabaddá lett -  nem azért, hogy azt tegye, ami éppen kedvére van, hanem azért, hogy szolgáljon. A hívő keresztyén szabad lett a bűntől, hogy az igazságnak szolgáljon (Róm 6,18,19), szabad lett a Sátántól, hogy az Istennek szolgáljon (1Pt 2,16), és végül szabad lett önmagától, hogy másoknak szolgáljon (Gal 5,13). A keresztyén már nem áll a régi élet szolgálatának kényszere alatt, hanem szabadsága van, hogy önként szolgálja az új élet célkitűzéseit.”
A szolgáló élet nem csupán lehetőség, hanem felelősségteljes megbízás Isten részéről mindazok számára, akiket gyermekeivé fogadott. Te mivel szolgálod őt? Ebben a lapszámban értesülhetsz arról, hogy önkénteseket várnak a Gyek nyári missziójába. Korábbi lapszámunkban pedig meghirdettük, hogy a Hargita Táborban is lehet önkéntesként dolgozni, szolgálni. Használd ki a nyarat!
Kívánom, hogy életed végéig kitartó légy, mert: „Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.” (Jel 2,10)
Kelemen Napsugár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése